Prevajanje francoščina

Francoščina je eden najbolj razširjenih jezikov ne samo v Evropski uniji, ampak tudi na svetu – govori jo okrog 270 milijonov ljudi. Komunikacija med slovensko in francosko govorečimi bo imela manj šumov, če bo potekala neposredno prek francoščine, brez posredniškega jezika, kot je denimo angleščina.

Avtomobili, prehrana, kozmetika

Francija je velik evropski izvoznik različnih živil (zlasti sira in vin), avtomobilov, kozmetike in drugega blaga. Te izdelke je seveda treba prilagoditi slovenskemu trgu in uporabnikom, pri čemer sodeluje tudi prevajalec. Prevajanje pogodb, certifikatov, deklaracij, navodil za uporabo in ostalih listin velikokrat poteka v tesnem sodelovanju med tolmačem oziroma prevajalcem in podjetjem.

Prevajanje francoščina – poznavanje področja prevajanja

Včasih prevodi zahtevajo natančnejše poznavanje določenega področja. Prevajalci farmacevtskih ali medicinskih deklaracij, navodil za uporabo ali česa podobnega morajo biti tako dobro seznanjeni z vso potrebno terminologijo; prav od njih je namreč odvisno, kako dobro se bodo francoski izdelki prilagodili slovenskemu uporabniku.

Francoščina kot jezik diplomacije

Ker je francoščina jezik diplomacije, je za mednarodne stike med državama še toliko pomembneje, da lahko potekajo brez ovir in brez posredniškega jezika.

Vse več francoskih turistov?

Slovenija zadnjih deset let postaja vse bolj zanimiva za tujce. Da bi francoskim turistom bivanje v Sloveniji naredili čim bolj prijetno in se s tem še bolj turistično odprli, je ključnega pomena, da so v francoskem jeziku na voljo turistični prospekti, jedilni listi, spletne strani in podobno.

Kakovostno prevajanje iz francoskega v slovenski jezik in obratno je torej izredno pomembno za kakršno koli sodelovanje med državama, najsi bo gospodarske, diplomatske ali turistične narave. Izkušeni prevajalci iz agencije Lingula bodo poskrbeli za kakovostne prevode v francoščino ali slovenščino.

Imate vprašanja? Pokličite nas ali nam pišite!

Prevajanje francoščina je pogosto iskana storitev. Za dodatne informacije in naročilo prevoda nas pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.

Pošljite mi ponudbo

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnika
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si