Prevajanje besedil

Prevajanje besedil se mnogim zdi nekaj nezahtevnega, sploh če gre za prevod v angleščino, saj jo uporablja ogromno ljudi in je drugi najbolj razširjen jezik v svetu. Prav zaradi prepričanja, da je že srednješolsko znanje tujega jezika dovolj za prevajanje, se hitro zgodi, da neizkušen prevajalec naleti na problem, ki ga ne zna rešiti pravilno, posledica pa je nekakovosten ali težko berljiv prevod.

Primer napake

Neizkušen ali  t. i. domači prevajalec ne zazna pomenskih odtenkov, pogosto pa ga zmedejo že lažni prijatelji. Primer napake je na primer prevod besede actual, ki ga neizkušen prevajalec pogosto prevede kot aktualen, kar pa seveda ne drži. Actual pomeni dejanski.

  • Primer: The actual cost of the repair was much higher than the estimate.

Slabih prevodov ni malo

S slabimi prevodi se srečujemo praktično vsak dan, od prevodov v revijah do prevodov na reklamnih panojih, kot je na primer tale prevod v angleščino pred eno od slovenskih restavracij: »Današnja glavna jed: mariniran piščanec«, kar so v angleščini zapisali kot: »Today's main food: marine chicken«.   

Še več napak je pri strokovnih besedilih

Še večje težave pa povzroča prevajanje strokovnih besedil, saj prevajalec brez poglobljenega poznavanja področja prevajanja praviloma ne zmore ustvariti kakovostnega prevoda. Zato za prevajanje besedil poiščite izkušeno prevajalsko agencijo, ki bo poskrbela za strokoven in brezhiben prevod.  

Vaše besedilo v Linguli prevede strokovnjak

V Linguli si zagotovite zanesljivost, strokovnost in zaupnost pri prevajanju. Sodelujemo s strokovnjaki za različna področja – prevajalci, strokovnimi bralci in lektorji, zato smo kos še tako zahtevnim besedilom.

Z računalniško podprtim prevajanjem zagotavljamo enotno terminologijo, višjo kakovost in hitrejši prevod. 

 

Pošljite nam povpraševanje! Poslali vam bomo ponudbo s popusti.

Točna ocena stroškov prevajanja je mogoča po pregledu besedila. Ko besedilo analiziramo, vam pošljemo ponudbo, v kateri bomo upoštevali največji možni popust. Pošljite besedilo.

Za dodatne informacije in naročilo prevoda nas pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.

Pošljite mi ponudbo

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnika
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si