Prevajanje angleščina

Prevod v angleščino iz slovenščine in obratno je spretnost, ki zahteva usposobljenega in izkušenega prevajalca, saj je angleščina tisti jezik, ki bo zaradi svoje razširjenosti zajel najširši krog bralcev, zato si ne bi smeli privoščiti prevajalskih napak.

V Linguli sodelujemo s strokovno podkovanimi prevajalci in veliko izkušnjami, kar je zagotovilo za profesionalne prevode, ki jih vedno opravimo v dogovorjenem roku. 

Prevajanje angleščina - najbolj iskana storitev

Da je prevod v angleščino ena izmed najbolj iskanih storitev pri prevajalskih agencijah, ni treba posebej poudarjati, saj gre za najbolj razširjen tuji jezik na svetu. Ste vedeli, da je angleščina formalno dogovorjena lingua franca letalskih kontrolorjev, medtem ko je njen status lingue france v znanosti rezultat neformalnega dogovora?

V Linguli prevajamo besedila s številnih področij:

  • tehnična besedila: elektrotehnika, strojništvo, navodila za uporabo …
  • strokovna besedila s področja medicine, farmacije, bančništva, prava …
  • trženjska besedila: prospekte, kataloge, spletne strani.

Prevod v angleščino je pogosto podcenjen

Pogosto se zgodi, da naročniki podcenjujejo zahtevnost prevodov v angleščino. A pozor - četudi nekdo pogovorno angleščino obvlada, to še ne pomeni, da zna tudi prevajati. Dober prevod bo prilagojen ciljni kulturi, zvenel bo tekoče, kot bi bil že izvirno napisal v angleščini.

Ali ste vedeli, da:

  • se pisanje velikih začetnic v angleščini razlikuje od pisanja velikih začetnic v slovenščini? Angleški pravopis zahteva pisanje velike začetnice pri imenih dni, mesecev in praznikov;
  • se med 5 najpogostejših napak uvrščajo tudi težave z razlikovanjem med členoma a in the in celo med členoma a in an?

V prevajalski agenciji Lingula imamo odlično ekipo izkušenih prevajalcev za angleščino, zato se obrnite na nas, če potrebujete natančen in kakovosten prevod.

Imate vprašanja? Pokličite nas ali nam pišite!

Prevajanje angleščina je najpogosteje iskana storitev. Za dodatne informacije in naročilo prevoda nas pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.

Pošljite mi ponudbo

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnika
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si