Prevod priporočila v nemščino

S priporočilom nas nekdo, ki je z vami že sodeloval, priporoči za novo delovno mesto oz. položaj. Dobro priporočilo je velikokrat izjemnega pomena in pomaga pri pridobitvi zaposlitve. Če se boste na delovno mesto prijavili v tujini, pa je treba pripraviti tudi prevod priporočila v izbrani tuji jezik.

Prevod priporočila v nemščino.
Priporočilo je sestavni del vaše »vizitke« za novega delodajalca.

Ali lahko priporočilo prevedem kar sam?

Če imate ustrezno znanje nemščine, se lahko prevoda lotite tudi sami, saj ne gre za uraden dokument, ki bi ga moral prevesti sodno zaprisežen tolmač. Če bi prevod priporočila raje prepustili usposobljenim prevajalcem, pa nalogo zaupajte izkušeni osebi, ki bo poskrbela, da bo priporočilo slogovno in jezikovno pravilno. Priporočilo je poleg življenjepisa in spremnega pisma sestavni del vaše »vizitke« za novega delodajalca, zato je zelo pomembno, da je takšno besedilo prevedeno brez napak, ki bi lahko škodovale vašemu ugledu.

Prevajanje v nemščino

Prevod priporočila v nemščino zahteva poznavanje izrazov, povezanih z zaposlovanjem, pa tudi z izrazi delovnega področja, za katerega kandidirate. Tukaj je nekaj osnovnih izrazov, ki se pogosto pojavljajo v priporočilih in življenjepisih:

  • sodelavec – der Kollege/der Mitarbeiter
  • delavec –  der Angestellte
  • delodajalec – der Arbeitgeber
  • napredovati – befördert werden
  • timsko delo – die Teamarbeit
  • izkušnje – die Erfahrung
  • biti odgovoren za – zuständig sein für

Vaše priporočilo lahko tudi preverijo ...

Pri priporočilu je pomembno, da navedete tudi podatke podjetja, če bi bodoči delodajalec želel preveriti verodostojnost vašega priporočila. Brez potrebnih podatkov oz. če ne obstaja možnost preveritve napisanega, se bodoči delodajalec lahko odloči, da priporočila ne bo upošteval.

Lingulina prevajalska ekipa            

Če boste prevod priporočila v nemščino zaupali Lingulini ekipi, bo vaše besedilo prevedel izkušen prevajalec, besedilo pa bo nato pregledal še lektor. Skupaj bosta poskrbela, da bo vaše priporočilo tudi v nemškem jeziku zvenelo kot v originalu, vi pa boste prevod brez strahu pokazali tudi v tujini!

Imate vprašanja? Pokličite nas ali nam pišite!

Za dodatne informacije in naročilo prevoda nas pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki