Prevodi pravnih besedil

Prevodi pravnih besedil so zahtevno področje. Na voljo imate na voljo dve možnosti: lahko poiščete cenovno najugodnejšega prevajalca, ki trdi, da področje obvlada, ali pa to nalogo zaupate izkušeni prevajalski agenciji, specilaizirani za prevode pravnih besedil.

Stroški bodo pri samostojnem prevajalcu nižji, bo pa zato večje tveganje, da prevod ne bo ustrezen. Za prevode pravnih besedil je še toliko bolj pomembno, da nalogo zaupate res izkušeni ekipi.

Prevod pravnih besedil je zahtevno in odgovorno delo

Prevod pravnih besedil zateva izbiro najboljših in zelo izkušenih prevajalcev.

V Linguli pri prevodu zahtevnih pogodb pogosto povežemo prevajalca in pravnika, ki poznata pravo posamezne države oziroma kulture. Mnogokrat gospodarske pogodbe prevaja pravnik – prevajalec.

Sodna overovitev pravnih dokumentov

Pravni dokumenti morajo biti pogosto sodno overjeni – za potrebe sodnih obravnav ali sklepanje mednarodnih pogodb.

V tem primeru prevod lahko naredi le sodni tolmač.  To je je oseba, ki je z odločbo Ministrstva za pravosodje Republike Slovenije imenovana za stalnega sodnega tolmača.

Potrebe po sodnih prevodih pravnih besedil naraščajo glede na širitev posla v tujino. Zato je resnično pomembno, da je prevod enak izvirniku. Sodni prevodi so zato nekoliko dražji, a napak si verjetno ne želite, še zlasti, če sklepate nekaj deset ali sto tisoč evrov vredne pogodbe.

Najpogosteje prevajana pravna besedila

Najpogosteje prevajamo:

Drage posledice napačno prevedenih pravnih dokumentov

Napačno ali slabo prevedeni pravni dokumenti lahko povzročijo zmedo, zaplet pri sklepanju posla, zamude pri obravnavi in seveda tudi visoke stroške, saj je treba besedilo ponovno prevesti.

Prevod pravnih besedil zahteva diskretnost in varovanje podatkov, ki ju v Linguli skrbno upoštevamo.

Imate vprašanja? Pokličite nas ali nam pišite!

Za dodatne informacije in naročilo prevoda nas pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki