Prevod pogodbe

Prevod pogodbe je nujen pri sodelovanju podjetja ali posameznika s tujimi partnerji in sklepanju posla z njimi. Obstaja več kot sto vrst pogodb, njihovi prevodi pa se razlikujejo glede na to, ali gre za najemno, kupoprodajno, darilno, komisijsko, gradbeno ali drugo pogodbo.

Prevod pogodbe - precizen in nedvoumen

Izjemno pomembno je, da je prevod pogodbe natančen in da sta vsebini izhodiščne pogodbe in njenega prevoda identični. Takšno prevajanje ne dopušča nobenih nejasnosti ali dvoumnih besed, saj mora prevod ustrezati točno določenemu izhodiščnemu pomenu pravnega izrazja. Pri prevajanju pogodb se mora prevajalec zato natančno držati izvirnika in besedila ne sme svobodno ali opisno prevajati.

 
Prevajalci, ki obvladajo pravno terminologijo 
Pravna besedila zahtevajo izkušene prevajalce - strokovnjake.

Prevajalec mora obvladati pravno terminologijo

Različne vrste pogodb vsebujejo posebno terminologijo, ki jo mora prevajalec obvladati. Prav tako mora biti prevajalec seznanjen s pravno terminologijo in poznati zakonodajo kulture, iz katere prevaja, in zakonodajo kulture, v katero prevaja.

Za kakovosten prevod pogodbe o gradbenem nadzoru in prevod izročilne pogodbe verjetno ne bo primeren isti prevajalec, ampak bosta besedili prevajala dva različna prevajalca – vsak tisto, za katero je strokovno podkovan.

Prevajalska baza omogoča enotnost prevodov

Če potrebujete več prevodov pogodb oz. ste stalni naročnik, je dobro, da vse prevode naročite pri eni agenciji. Besedila bodo tako vedno prevajali isti prevajalci ali prevajalska ekipa, zato bodo vaši prevodi enotni in bodo vsebovali isto terminologijo. S pomočjo računalniško podprtega prevajanja prevajalci ustvarjajo baze prevedenih besedil, kjer se shranjujejo prevodi. Ko ponovno prevajajo enako ali podobno besedilo, jim računalniško podprto prevajanje omogoča, da besedilo prevedejo skladno s prejšnjimi prevodi.

Izkušeni prevajalci 

V Linguli se trudimo za najboljšo možno kakovost prevodov, zato za enotnost besedil skrbimo z računalniško podprtim prevajanjem. Če potrebujete prevod pogodbe, bomo za vas poiskali prevajalca, ki ima največ izkušenj na področju vašega besedila in je najbolj usposobljen za prevod vaše pogodbe ter bo svoje delo opravil kakovostno in profesionalno.

Imate vprašanja? Pokličite nas ali nam pišite!

Za dodatne informacije in naročilo prevoda nas pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki