Zakaj prevod v hrvaščino?

Prevod v hrvaščino je danes vse bolj iskana storitev, eden od razlogov za to pa je zagotovo vstop Hrvaške v Evropsko unijo leta 2013. S tem se je za mnoga slovenska podjetja odprl pomemben trg pri južni sosedi Slovenije, kar je ustvarilo tudi potrebo po kakovostnih prevodih v hrvaščino.

Lahko vsak prevaja v hrvaščino?

Mnogi menijo, da lahko besedilo v hrvaščino prevede skoraj vsak, ki se je v šoli učil srbohrvaščino, saj sta si srbščina in hrvaščina zelo podobni, prav tako pa imata tudi slovenščina in hrvaščina veliko skupnih točk. Seveda je odločitev, komu zaupati prevod v hrvaščino, prepuščena posamezniku, vseeno pa se je dobro zavedati nekaterih dejstev.

Hrvati so glede svojega jezika dokaj občutljivi

Hrvaščina je v obdobju osamosvojitve doživela velike spremembe, ki se danes kažejo v vsakdanji rabi. Hrvati sicer srbske besede večinoma razumejo, vendar so glede svojega jezika dokaj občutljivi. Raba napačnih besed, četudi morda tako preprostih, kot sta hleb namesto kruh in voz namesto vlak, lahko povzroči, da je prevod v hrvaščino neprimeren, naslovniki pa zaradi napačne rabe užaljeni.

Takšnega odziva zaradi napačnega prevoda si ni dobro privoščiti, sploh kadar želite poslovno prodreti na hrvaški trg. Pomembno je, da prevode oglasnih, poslovnih in drugih besedil v hrvaščino naredi profesionalen prevajalec; ta bo opazil še tako majhne napake, ki morda z vidika govorca slovenščine sploh ne zvenijo napačno. Ciljni bralci besedila bodo s kakovostnim in točnim prevodom zadovoljni, možnosti za dobre poslovne odnose pa večje.

Kje naročiti brezhiben prevod?

V prevajalski agenciji Lingula za točen in brezhiben prevod v hrvaščino poskrbimo strokovni prevajalci, ki odlično poznamo hrvaški jezik in takoj opazimo napake in besede, ki vanj ne sodijo. Vaše besedilo bomo prevedli natančno in hitro ter pripravili tak prevod, da bo zvenel naravno tudi najbolj občutljivim Hrvatom.

Imate vprašanja? Pokličite nas ali nam pišite!

Za dodatne informacije in naročilo prevoda nas pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki