Prevajanje iz nemščine v slovenščino

Nemščina je najpogostejši materni jezik v EU ter poleg angleščine in francoščine eden izmed treh večjih jezikov EU. Veliko nemških podjetij, med njimi na primer podjetja avtomobilske industrije, izvaža svoje izdelke po Evropi in drugam, tudi v Slovenijo. Ravno zato je prevajanje iz nemščine v slovenščino izredno pogosto.

Navodila za uporabo, certifikati, pogodbe

Vsak nemški izdelek je treba prilagoditi slovenskemu trgu. To lahko vključuje prevajanje dokumentacije o ustreznosti izdelka, kar naredijo pravniki lingvisti ali sodni tolmači, da je zagotovljena pravna ustreznost. Lahko gre za prevajanje vmesnika neke naprave, da jo lahko slovenski uporabniki uporabljajo v slovenskem jeziku, prevajanje navodil za uporabo ter ne nazadnje prevajanje oglaševalskih spotov in panojev, ki so namenjeni pospeševanju prodaje izdelka.

Specializirani prevajalci

Za vsa ta besedila poskrbijo prevajalci, ki niso vešči samo nemščine, ampak morajo biti dobro seznanjeni tudi s področjem prevajanja – naj gre za pravno dokumentacijo ali na primer za poznavanje avtomobilskih delov.

Volkswagen, BMW, Siemens, Adidas …

Podjetja se velikokrat povežejo s prevajalsko agencijo, saj je to lažje kot vsakokrat iskati posamezne prevajalce.

Kaj pa slogani?

Ko gre za oglaševalski material, so največji izziv slogani. Te je treba prevesti tako, da gre prevod slogana v uho. Ravno v avtomobilski industriji pa v nasprotju z ostalimi obstaja izjema, da se slogani ohranijo v izvirnem jeziku, čemur sledi tudi Volkswagnov Das Auto.

Poiščite dobrega prevajalca

Prevajanje iz nemščine v slovenščino je morda videti preprosto, sploh če razumete nemško. A vendarle se takrat, ko potrebujete prevod uradnih dokumentov, raje obrnite na profesionalno prevajalsko agencijo, ki bo poskrbela, da bo besedilo brez napak ter pravno in tehnično ustrezno.

Imate vprašanja? Pokličite nas ali nam pišite!

Za dodatne informacije in naročilo prevoda nas pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki