Prevajanje v hrvaščino

Hrvaški jezik spada med južnoslovanske jezike, enako kot slovenščina, kot materni jezik pa ga uporablja več kot šest milijonov ljudi. Komunikacija med slovensko in hrvaško govorečimi je zagotovo lažja kot pri drugih jezikovnih kombinacijah, kljub temu pa je lahko prevajanje v hrvaščino včasih pravi izziv za prevajalca.

Dober prevod je ključni člen v verigi poslovne komunikacije

Povezanost med hrvaškim in slovenskim trgom se krepi, vse več podjetij se širi na Hrvaško in nasprotno, zaposlitvene možnosti se odpirajo na eni in drugi strani. Zato je jasna komunikacija izrednega pomena, njen nepogrešljivi del pa je velikokrat tudi prevajalec. Prevajanje v hrvaščino je torej zelo pomembno za sporazumevanje, za kar bo v Linguli poskrbela izkušena prevajalska ekipa.

Tolmačenje ali prevajanje v hrvaščino

Tolmačenje je ustno prevajanje, ki je lahko zasebne ali poslovne narave. Če boste na počitnicah na Hrvaškem in se boste poškodovali ter sami hrvaščine ne obvladate dovolj, bo tolmač potreben na obisku pri zdravniku. Prav tako boste tolmača potrebovali za prevajanje v hrvaščino recimo na konferenci ali sestanku. Izbira tolmača je odvisna od tematike in terminologije na tolmačenju.

Podobna, pa vendar precej različna jezika

Ker je zapis nekaterih slovenskih in hrvaških besed enak, je doslednost pri prevajanju še toliko bolj pomembna, saj imajo te besede velikokrat povsem različen pomen. Še večje podobnosti pa obstajajo med srbščino in hrvaščino, kjer imata besedi lahko enak pomen, razlikujeta se le v zapisu ene črke, zato mora biti prevajanje iz srbščine v hrvaščino opravljeno izredno natančno.

Nekaj primerov:  
SLOVENSKO HRVAŠKO SRBSKO
sogovornik sugovornik sagovornik
finance financije finansije
januar siječanj januar
Michigan Michigan Mišigen
organizirati organizirati organizovati

Naši prevajalci in tolmači bodo poskrbeli, da bo prevajanje vsebinsko, strokovno in oblikovno zadostilo vašim potrebam. Lingulini lektorji pa bodo odpravili še zadnje morebitne slovnične nepravilnosti, da bo besedilo povsem brezhibno.


Imate vprašanja? Pokličite nas ali nam pišite!

Za dodatne informacije in naročilo prevoda nas pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki