Strokovni prevajalec in pregledovalec

Izkušen in zanesljiv prevajalec je prenašalec informacij iz izvornega v ciljni jezik, pri čemer mora ohraniti tudi kulturne informacije. Med prevajanjem je prevajalec ves čas pozoren na slovnico, terminologijo, slog, ciljno skupino, krajevne značilnosti in namen prevoda.

 

Lingulini naročniki prevodov najbolj pohvalijo:

 • da prevod zveni tekoče in naravno, saj prevajalec dobro pozna ciljno kulturo,
 • natančnost in zanesljivost Linguline prevajalske ekipe,
 • kakovost prevoda potrjuje, da je besedilo pregledal strokovnjak specialist.

Izkušeni prevajalci, specializirani za posamezna področja

Lingulini izkušeni prevajalci so poznavalci različnih področij, s čimer vam zagotovimo profesionalno prevajanje besedil različnih zahtevnosti in z različnih področij.

 • Poskrbimo za to, da se pomen izvirnika natančno ohrani, hkrati pa besedilo oblikujemo tako, da prevodi zvenijo tekoče naravnemu govorcu ciljnega jezika.
 • Uporabljamo sodobna prevajalska orodja, ki v bazi prevodov prepoznajo dele besedila, ki se ponavljajo, in s tem omogočajo nižjo ceno prevoda.
 • Imamo dolgoletne izkušnje s prevajanjem strokovnih besedil.
 • Naši prevajalci in pregledovalci imajo najmanj univerzitetno izobrazbo različnih smeri – od prevajalske do tehnične – in so poznavalci različnih področij.
Specialisti za prevod strokovnih besedil
Vaše besedilo prevede in pregleda strokovnjak.

Strokovni pregledovalci so specialisti z različnih področij

 • Da bi zagotovili natančnost in pravilnost pri uporabi strokovnih izrazov, vsak prevod pred oddajo naročniku pregleda strokovnjak specialist za posamezno področje.

 • Strokovni pregledovalci so zagotovilo, da so v prevodu uporabljeni pravilni izrazi iz vaše stroke.

Stalna prevajalska ekipa pozna vaše specifično besedišče

 • Ob rednem sodelovanju vam zagotavljamo, da bo vaša besedila prevajala stalna prevajalska ekipa.

 • Tako poskrbimo za terminološko enotnost in doslednost, saj stalni prevajalci poznamo naročnikovo specifično besedišče in druge posebne zahteve ter pričakovanja.

 • Prevedena besedila lektorirajo lektorji, ki so naravni govorci jezika prevoda, zato naši prevodi tudi v tujem jeziku zvenijo naravno in tekoče.

 

 

Pošljite nam povpraševanje! Poslali vam bomo ponudbo s popusti.

Točna ocena stroškov prevajanja je mogoča po pregledu besedila. Ko besedilo analiziramo, vam pošljemo ponudbo, v kateri bomo upoštevali največji možni popust. Pošljite besedilo.

Za dodatne informacije in naročilo prevoda nas pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.

 

Pošljite mi ponudbo

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnika
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si