Prevod menija v angleščino

Meni je prva stvar, s katero se gostje srečajo v lokalu, zato je pomembno, da je napisan razumljivo in brez napak. Veliko restavracij ima menije v več jezikih, saj je tako naročanje hrane in pijače za tujce veliko lažje. Prevod menija v angleščino je ena izmed pogostih prevajalskih storitev, saj prav angleščina največkrat postane glavni sporazumevalni jezik med tujci in gostinskim osebjem.

Enotnost prevodov je pomembna.
Pri prevajanju imen slovenskih jedi morajo prevajalci preveriti ali prevod že obstaja.

Prevoda menija v angleščino ne more opraviti vsakdo

Pri prevajanju menijev in vinskih kart je pomembno, da ima prevajalec visoko raven znanja ciljnega ter izvirnega jezika in je torej izkušen prevajalec, biti pa mora tudi odličen poznavalec kulture države in njene kulinarike.

Neenotni prevodi povzročajo zmedo

Pri prevajanju menijev je pomembno, da je za isto vrsto jedi ali pijače vedno uporabljen isti prevod. Poleg menijev, ki so na voljo na mizah v restavraciji, ne pozabite tudi na tiste na svoji spletni strani ali na plakatih v objektu. Če boste prevajanje zaupali več prevajalcem, bodite pozorni, da bodo prevodi enotni in ne bo prihajalo do razlik v poimenovanju jedi, saj to lahko povzroči zmedo in nejasnosti pri naročanju.

Kaj pa slovenske avtohtone jedi?

Pri prevajanju imen slovenskih jedi v angleščino morajo prevajalci najprej preveriti, ali prevod za takšno jed že obstaja. Če je ta prevod že ustaljen, se ga morajo držati:

  • prekmurska gibanica – Prekmurian layer cake
  • idrijski žlikrofi – Idrija dumplings
  • kranjska klobasa – Carniolan sausage

Ko ne obstaja ustaljen prevod jedi v ciljnem jeziku, lahko prevajalci ime jedi pustijo v izvirniku in mu dodajo razlago ali opis, lahko pa jo prevedejo tudi s sopomenko ali nadpomenko v angleščini.

Lingulini prevajalci

V Linguli bomo za prevod menija poiskali izkušenega prevajalca, ki je poznavalec kulinarike in bo poskrbel, da bo prevod opravljen v dogovorjenem časovnem roku in brez napak. Prevod menija boste tako objavili brez strahu pred napakami.

Imate vprašanja? Pokličite nas ali nam pišite!

Za dodatne informacije in naročilo prevoda nas pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki