Prevod diagnoze

Prevod diagnoze je ena izmed vej prevajanja medicinskih besedil. Prevajalec mora dobro poznati medicinsko terminologijo, v idealnem primeru pa sodeluje z zdravnikom, ki mu svetuje pri izbiri pravih izrazov. Ker gre za medinsko besedilo, ki neposredno vpliva na človeško zdravje, prostora za napake ni. Pri prevajanju medicinskih besedil je pogost problem obilica izrazov različnih registrov. Prevajalec mora izbrati pravega, da register ni ne previsok, ne prenizek.

Namen prevoda

Prevod diagnoze je velikokrat v pisni obliki. Lahko je del zdravniškega sporočila ali dodatek k rentgenski sliki. Prevod boste potrebovali, če z zdravljenjem želite nadaljevati v tujini, ali če ste zdravljenje začeli v tujini in ga želite nadaljevati v Sloveniji. Le z uradnim prevodom lahko zagotovite nemoten potek zdravljenja.

S tolmačem k zdravniku

Če se k zdravniku odpravite v tujini, pa ne razumete jezika države, boste potrebovali tolmača. Tolmač vas bo spremil k zdravniku in poskrbel, da bo komunikacija med vami in zdravstvenim osebjem kljub jezikovni barieri tekla nemoteno. V tem primeru je tolmač tisti, ki bo »prevedel« oz. pretolmačil vašo diagnozo. Poskrbel bo, da bo diagnoza za vas razumljiva, kar pomeni, da bo prilagodil register. Če boste izvid oz. potrdilo potrebovali v pisni obliki, se lahko za prevod obrnete na že omenjenega tolmača. Prevod boste morali kasneje overiti, če vam tolmač sam ne more zagotoviti potrdila (prevajalci in tolmači medicinski besedil nimajo nujno žiga sodnega tolmača).

Potrebujete prevod diagnoze za nadaljevanje zdravljenja?

V Linguli se zavedamo, da je hitrost pogosto izrednega pomena, ko gre za medicinska besedila, ki imajo vpliv na človekovo prihodnost. Izkušeni prevajalci medicinskih besedil vam bodo v najkrajšem možnem času pripravili natančen prevod.

Imate vprašanja? Pokličite nas ali nam pišite!

Za dodatne informacije in naročilo prevoda nas pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki